4 tips för att bli en bättre padelspelare

Även om det i sig självklart är kul att spela padel är det ännu roligare när det går bra och man vinner. Utöver att helt enkelt träna mer (man blir ju alltid bättre på det man gör) kommer här några andra bra tips för att bli bättre på padel. Det handlar dels om att rätta till rena nybörjarmisstag som att man håller racket fel till att prova på alternativa idrotter för att bli bättre allround.

Stå inte för nära bakre väggen

Det är lätt hänt att man ställer sig nära den bakre väggen när man spelar padel. Tanken är så klart att man då har längre tid på sig att hantera motspelarens boll. Men nackdelen är att du blir något låst och får mindre manövreringsutrymme. Ställ dig istället en bit längre fram. Du kan låta bollarna passera dig och istället ta dem efter studsen mot väggen.

Prova på andra sporter

Att prova på andra sporter kan vara fördelaktigt eftersom att bara ägna sig åt en sport kan leda till överbelastningsskador. Genom att även ägna sig åt andra idrotter och aktiviteter kan man stärka upp senor och ligament så att de bättre tål den belastningen som padel faktiskt innebär.

Du kan både ägna dig åt liknande bollsporter som tennis eller badminton samt helt andra aktiviteter som att träna på gym eller löpning.

Håll ditt padelracket rätt

Det är lätt hänt att man som nybörjare håller sitt padelracket lågt. Eftersom du måste reagera snabbt bör du istället hålla racket högt – gärna så högt upp som i brösthöjd. Spelet är snabbt och du hinner annars inte flytta upp racket till rätt position.

Prata med din medspelare

En viktig del i att vara en bra padelspelare är att kunna kommunicera med sin medspelare så att ni blir samspelta och förstår var ni har varandra. Detta gäller speciellt om du ofta spelar med samma person i ditt lag. Lägg några minuter innan matchen på att prata ihop er hur ni ska lägga upp matchen. Fortsätt sen att kommunicera under matchens gång, eventuellt kan ni behöva ändra något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stäng

Sign in

Stäng

Kassa (0)

Cart is empty No products in the cart.

Padelsmash

Köp din padelutrustning hos oss