padelracket olika former

Tre olika former av padelracket

Inom padel så är padelracket det absolut viktigaste verktyget du som spelar har för att påverka spelet. Inom padel finns det tre olika typer av padelrackets och i den här artikeln förklarar padelrackethuset.se skillnaderna mellan typerna.

Droppformat

Det droppformade padelracket är det mest vanligaste hos de svenska spelarna och passar såväl nybörjare som bättre spelare inom sporten. Det är en blandning mellan ett rundformat och ett diamantformat padelracket, vilket gör att det även kallas för en hybrid. Racket ger dig en bra kontroll i dina slag och dessutom mycket kraft vilket är två av anledningarna till att racket blivit så populärt bland spelare i alla nivåer. Dessutom utgörs racket så kallade sweetspot en stor del av rackets träffyta vilket gör det lättspelat.

Rundformat 

Det rundformade padelracket är det som är absolut vanligast hos nybörjare inom padel och brukar även rekommenderas av återförsäljare av padelracket. Orsaken till varför det rekommenderas för nybörjare är då detta racket har en stor sweetspot vilket innebär att du kan få bra slag trots att du inte får en utmärkt träff.

Om du är en mer avancerad och offensiv spelare så bör du dock överväga ett annat typ av racket. Du får inte lika mycket fart i slagen genom denna form och framförallt inte i dina smashar då racket mer är till för den som föredrar att försvara sig än tvärtom.

Diamantformat

Det diamantformade padelracket är inget för en nybörjare utan istället för den spelaren som utövat sporten ett tag och har bra kontroll över sitt spel. Din sweetspot är i detta racket mindre vilket innebär att du inte har råd med några felträffar som ett rundformat racket i större utsträckning tillåter.

Fördelen för dig som behärskar ett sådant racket är dock att du kan få ut maximalt med kraft i dina slag och utmana motståndarna med riktigt hårda smashar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Stäng

Sign in

Stäng

Kassa (0)

Cart is empty No products in the cart.

Padelsmash

Köp din padelutrustning hos oss